BRIAN DE PALMA obté el leon de plata per ‘REDACTED’

El director de cinema nord-americà Brian De Palma ha obtingut el Lleó de Plata de la 64 edició de la Mostra de Venècia per Redacted, la seva sorprenent pel·lícula sobre la guerra de L'Iraq.

De Palma (Els intocables, Missió impossible, La dalia negra), un dels cineastes emblemàtics del cinema independent i polític d'Estats Units, explora amb Redacted, les oportunitats de les noves tecnologies, barrejant ficció amb realitat, i utilitzant Internet com font d'informació per a aquest escruixidor relat.

La trama de Redacted gira entorn a la violació d'una adolescent iraquiana i l'assassinat de tota la seva família per un grup de soldats nord-americans. Fet real que va succeir en la localitat iraquiana de Mahmudiya, al març de 2006.

Com ja va fer fa dues dècades amb Corazones de hierro, en la qual narrava les atrocitats comeses a Vietnam; De Palma, aposta de nou per un cinema compromès en el qual denúncia, a més dels excessos comesos pels soldats, la censura dels mitjans de comunicació nord-americans sobre el conflicte bèl·lic.

[@more@]

Redacted: Editar o preparar per a la publicació un document corregit, del que s'ha sostret informació personal, confidencial o incòmoda. Per tant, "redacted" s'usa normalment per a descriure documents en els quals s'ha comès censura.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.