LA ESCAFANDRA Y LA MARIPOSA

La 55 edició del FESTIVAL DE SANT SEBASTIÀ, que se celebrarà entre els dies 20 i 29 de setembre, acollirà la presentació a Espanya "LA ESCAFANDRA Y LA MARIPOSA", de Julian Schnabel.

Amb la seva tercera pel·lícula, després de la mundialment aplaudida i premiada "Antes que anochezca", Julian Schnabel va ser premiat amb la PALMA D'OR AL MILLOR DIRECTOR en una última edició del Festival de Cannes qualificada com la més brillant dels últims anys i on van participar noms tan destacats com els de Gus Van Sant, els germans Coen, Emir Kusturica o Quentin Tarantino.

 

[@more@]

INTÉPRETES: Mathieu Amalric ("Munich"), Emmanuelle Seigner ("Frenètic"), Max Von Sydow ("Pelle, el Conquistador")

SINOPSI: En 1985, l'edat de 43 anys, Jean-Dominique Bauby, carismàtic redactor cap de la revista francesa Doble ela, va sofrir una embolia. Va sortir d'un coma 20 dies més tard i descobreixen que és víctima del "locked-in syndrome" (tancat en si mateix) pel que queda totalment paralitzat, no podent moure's, menjar, parlar ni respirar sense assistència. Encara que mentalment funciona, és com un presoner del seu propi cos, sent solament capaç de comunicar-se amb l'exterior mitjançant el parpalleig del seu ull esquerre. Forçat a adaptar-se a aquesta única perspectiva, Baudy crea un nou món a partir de les úniques dues coses sense paralitzar: la seva imaginació i la seva memòria.

En un hospital de Berk-Sud-Mer, li ensenyen un codi usant les lletres més comunes de l'alfabet utilitzant el parpalleig del seu ull esquerre. Mitjançant aquest parpalleig és capaç de lletrejar lletra a lletra paraules, frases i paràgrafs. Mitjançant aquest mètode és capaç de dictar una profunda aventura dintre del psique humà. Aquest mètode és capaç d'obrir la presó que resulta el seu cos (l'escafandre) permetent-li planejar sense límits el regne de la llibertat (la papallona).

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.