SITGES 07 APOSTA PER LES ÒPERES PRIMES EN LA SECCIÓ OFICIAL

George A. Romero i Rutger Hauer, entre els convidats destacats del festival SITGES –

[@more@]

Festival Internacional de Cinema de Catalunya inaugurarà el seu 40ª edició, el dia 4 d'octubre, amb una de les òperes primes més esperades de la temporada, El Orfanato, de J.A. Baiona (fora de competició) que donarà pas a la Secció Oficial Fantàstic amb destacada presència de debutants: Els Cronocrímenes, de Nacho Vigalondo; El Rei de la Muntanya, de Gonzalo López-Gallego; L'Últim Justo, de Manuel Carballo; À l'intèrieur, de Julien Maury i Alexandre Bustillo; Danniponjin, de Hitoshi Matsumoto; First Snow, de Mark Fergus; Frontière(s), de Xavier Gens; L'habitació de Fermat, de Luis Piedrahita i Rodrigo Sopeña; Joshua (El fill del mal), de George Ratliff; The Nines, de John August; The Signal, de David Bruckner, Donen Bush, Jacob Gentry; Teeth, de Mitchell Lichtenstein i Tres Minuts, de Diego Lublinski, componen més de la meitat de la competició.

Una de les línies que marquen la Secció Oficial d'aquesta edició és la recuperació del cinema de producció catalana i espanyola, que denota el bon moment que viu el gènere fantàstic en el nostre país, reviscut gràcies a l'èxit de títols com El Laberint del Fauno, de Guillermo del Toro.

El Festival vol destacar a més l'orientació del seu programa cap al cinema de gènere fantàstic més pur, amb més terror que ciència ficció i un acostament a les pors quotidianes, les invasions, el terror post 11-S i sobretot, una gran participació de les pel·lícules de zombies.

Una altra de les característiques dels títols que es podran veure a Sitges 07 és el reflex de la por a través de la càmera, la metalinguística del terror reflectida en llargmetratges menjo Rec, Diary of the Dead, Redacted o American Zombie, entre unes altres. La programació contarà amb propostes independents que vénen d'altres festivals menjo Sundance o Tribeca, cinema d'autor amb fons fantàstic i nous llenguatges (The Nines, First Snow, Joshua – El fill del mal).

Les nits de cinema es mantindran com sempre, fins a altes hores de la matinada, amb sessions on destacaran la projecció de la còpia digital de Blade Runner: The Final Cut o la versió íntegra de Grindhouse (que contarà amb la presència de dues dels seus protagonistes, Zöe Bell i Sydney Tamiia Poitier).

El 25 aniversari de Blade Runner se celebrarà a Sitges, amb la presencia Syd Mead (disseny de producció), Douglas Trumbull (efectes digitals) i Rutger Hauer, qui rebrà el premi la Màquina del Temps. Altres convidats que rebran aquest premi seran William Friedkin, Syd Mead, Robert Englund, Alex Proyas i Jesús Franco.

El Gran Premi del Festival serà per a George A. Romero, mentre el director Larry Fessenden rebrà la María Honorífica.

El Jurat Oficial Fantàstic estarà format per Zöe Bell (actriu, Grindhouse); Mirito Torreiro (crític cinematogràfic); Martin Weisz (director), Rugero Deodato (director) i Michael Rooker (actor).

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.